1965 yılında Ali Tiryakioğlu tarafından Gaziantep'te kurulan küçük bir mercimek işleme tesisi ile ticari hayatına başlayan Tiryaki, 1990 yılına kadar sektörde tecrübe kazanarak büyümenin gerektirdiği hazırlıklarını gerçekleştirdi. 1990’lı yıllarda 2. kuşak aile üyelerinin katılımı ile Türkiye içinde büyümesi ivmelendi. Teknik altyapısını güçlendiren ve, sermayesini büyüten Tiryaki 2000’li yıllarda sektörde adından söz ettirmeye başladı. İzleyen on yıl boyunca Tiryaki sürdürülebilir büyümeye odaklandı.
Özellikle, yeni iş kollarına odaklanarak uluslararası ticaret fırsatlarını değerlendirdi ve üretim kapasitelerinin artırılmasına yönelik büyük yatırımlar yaptı. Uluslararası güçlü firmaların etkin olduğu bir pazarda rekabet edebilmek için kurumsallaşma süreçlerine ağırlık veren Tiryaki, bugün bakliyat, tahıl, kuruyemiş, organik gıda, yem ve yağlı tohumlar gibi tarımsal gıdaların üretimi, depolaması ve ticareti konularını da içeren tedarik zinciri yönetimde Türkiye'nin en büyük tarım şirketi haline geldi.
Tiryaki’nin bu başarının arkasında temellerinin sağlamlığı yanında, büyük hayalleri, vizyoner aile üyelerinin bu işe tutkusu ve doğru yerde, doğru zamanda, iyi insanlarla çalışması yer almaktadır.